ua en ru

Теракт у Санкт-Петербурзі: старшого брата організатора депортували в Росію

Теракт у Санкт-Петербурзі: старшого брата організатора депортували в Росію Фото: депортація

Молодший брат ймовірного організатора не вірить в його винність

Старший брат ймовірного організатора теракту в метро Санкт-Петербурга Аброра Азімова був депортований з Киргизії до Росії. Про це повідомив молодший брат підозрюваного Білал Азімов, передає російський "Інтерфакс".

"Акрам був вивезений з Ошського аеропорту в Москву. Його затримали в Оші і депортували в Росію, так як він є громадянином Росії", - заявив він.

При цьому Білал Азімов не вірить у винність родичів.

"Ми не віримо в їх винність, вони не могли бути причетні до організації теракту, швидше за все, вони стали жертвами обставин", - підкреслив він.

Зазначалося, що Міністерство внутрішніх справ Росії перевіряє законність отримання російського громадянства Аброром Азімовим.

Нагадаємо, родичі підозрюваного в організації терористичного акту в метро Санкт-Петербурга Аброра Азімова заявили, що старший брат затриманого Акрам пропав після допиту в Держкомітеті нацбезпеки Киргизії. "Брат Азімова приїхав до Киргизії в кінці березня. Через кілька днів, на початку квітня він ліг у приватну клініку Джалал-Абад, щоб зробити невелику операцію. Проте 15 квітня до нього в лікарню прийшли співробітники ДКНБ і забрали його нібито на допит", - розповіли родичі підозрюваного. За їхньою інформацією, після цього Акрам вдома не з'являвся.