ua en ru

Теракт в Нью-Йорку: стали відомі мотиви підозрюваного

Теракт в Нью-Йорку: стали відомі мотиви підозрюваного Фото: підозрюваний у скоєнні теракту в Нью-Йорку (twitter.com/nypost)

Нападник хотів нанести втрати США з-за того, що вони "бомбили його країну"

Підозрюваний у скоєнні теракту на автовокзалі Port Authority в районі Манхеттена (Нью-Йорк) виходець із Бангладеш Акайед Улла скоїв напад з помсти. Про це повідомляє газета The New York Post з посиланням на джерела в поліції Нью-Йорка.

Повідомляється, що нападник заявив, що хотів нанести втрати США з-за того, що вони "бомбили його країну".

Джерела видання відзначили, що Улла проживав в Брукліні і працював таксистом у Нью-Йорку до тих пір, поки не закінчився термін дії водійських прав.

Нагадаємо, сьогодні, 11 грудня 2017 року, на вокзалі Port Authority в Нью-Йорку стався вибух. За даними ЗМІ, вибуховий пристрій привели в дію в підземному переході до терміналу вокзалу. Місцеве телебачення повідомляло про виявлення можливого другого пристрою. У результаті теракту постраждали чотири людини. Вибух у Нью-Йорку планував влаштувати чоловік з прив'язаною до тіла вибухівкою. Повідомляється, що детонатор кріпився до рук смертника, якого після невдалої спроби підриву затримала поліція. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо назвав вибух на автовокзалі Port Authority в районі Манхеттена терактом.

Як стало відомо, виконавця теракту Акайеду Улла 27 років. Поліція не може встановити його причетність до терористичних організацій, зокрема, до "Ісламського державі", так як ніхто ще не брав відповідальності за теракт.