ua en ru

Теракт в Нью-Йорку: підозрюваний готувався до атаки протягом декількох тижнів

Теракт в Нью-Йорку: підозрюваний готувався до атаки протягом декількох тижнів Фото: поліція США (midatlantic.coastguard.dodlive.mil)

Заступник комісара розвідки розповів про тривалість планування теракту в Нью-Йорку

Підозрюваний в організації терористичного акту в Нью-Йорку (Сполучені Штати) уродженець Узбекистану Сайфулло Саіпов готував напад протягом декількох тижнів. Про це повідомляє The Associated Press.

"Заступник комісара з розвідки заявив, що підозрюваний планував напад в Нью-Йорку протягом декількох тижнів і робив це "від імені терористичної організації "Ісламська держава", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, заступник комісара Джон Міллер заявив, що на додаток до імітаційної вогнепальної зброї, якою Саіпов розмахував під час атаки, у нього були також "кілька ножів".

Наголошується, що сотні детективів працювали всю ніч після нападу, що стався у вівторок. Вони "ретельно" збирали відеозображення з того шосе, яке підозрюваний використовував, перш ніж зробити наїзд на людей на велодоріжці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Узбекистані допитують матір, батька та сестру уродженця Узбекистану Сайфулла Саіпова, підозрюваного у нападі в Нью-Йорку 31 жовтня, в результаті якого загинули 8 осіб і постраждали більше десятка осіб.