ua en ru

Теракт у Нью-Йорку: обвинувачуваний не визнає себе винним

Теракт у Нью-Йорку: обвинувачуваний не визнає себе винним Фото: Сайфолло Саїпов (twitter/BizInsiderMY)

Журі суду присяжних звинувачує Сайфолло Саїпова в 8 вбивствах і 12 замахах на вбивство

У США уродженець Узбекистану Сайфулло Саїпов, обвинувачуваний в тероризмі і вбивствах, виконавець теракту 31 жовтня на Манхеттені (Нью-Йорк), відмовився визнавати себе винним. Про це він заявив у суді Нью-Йорка, повідомляє The New York Times.

Як повідомляє видання, Саїпов заперечує будь-які кримінальні звинувачення на свою адресу, чим він аргументує свою непричетність до злочинів, у яких його звинувачують, не відомо.

Зазначимо, 22 листопада стало відомо, що журі суду присяжних Нью-Йорка висунуло нові звинувачення Саїпову. 29-річного чоловіка звинувачують у восьми вбивствах, 12 замахах на вбивство, наданні та спробах забезпечити матеріальну підтримку терористичній організації "Ісламська держава"; насильстві і руйнуванні автомобіля, що призвело до смерті людей.

Раніше на допиті в суді Саїпов визнав вчинення теракту під впливом перегляду роликів ІДІЛ в інтернеті та заявив, що атаку він планував із 2016 року, а за два місяці до теракту вирішив використати вантажівку для завдання максимальної шкоди цивільному населенню.

Нагадаємо, 31 жовтня на Манхеттені вантажівка проїхала по велосипедній доріжці, збиваючи на своєму шляху велосипедистів, а потім врізалася в шкільний автобус. В результаті теракту вісім осіб загинули та 12 отримали поранення.