ua en ru

Теракт в Манчестері: поліція розшукує можливого виробника бомб

Теракт в Манчестері: поліція розшукує можливого виробника бомб Фото: поліція

Правоохоронці побоюються, що спільники смертника готові до повторних терактів

Британська поліція розшукує можливого виробника бомб і спільників терориста-смертника, які найімовірніше готові продовжувати насильство. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

"Після того, як Салман Абеді підірвав бомбу, заповнену металевими болтами серед вболівальників, що виходили після концерту в Манчестері, британська поліція полює за спільниками, які, можливо, допомогли йому побудувати бомбу і які ймовірно готові вбити знову", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, британські служби безпеки заявили, що підвищують оцінку загрози Великобританії на "критичну", вважаючи, що повторний напад є неминучим.

За повідомленням джерела, заклопотаність служб викликає вірогідна наявність спільників, які допомогли створити бомбу. Оскільки, створення такої вибухівки "вимагає певного рівня компетентності".

Керівник поліції Манчестера Ян Хопкінс заявив, що абсолютно ясно, що вони розслідують діяльність злочинної "мережі", але від розголошення подробиць відмовився. На даний момент, правоохоронці оголосили про чотири арешти в рамках справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 20 осіб перебувають у критичному стані після теракту на стадіоні "Манчестер Арена", в результаті якого загинули щонайменше 22 людини.