ua en ru

Теракт в Лондоні: поліція не встановила зв'язок організатора з джихадистськими угрупованнями

Теракт в Лондоні: поліція не встановила зв'язок організатора з джихадистськими угрупованнями Фото: Халіда Масуд, який влаштував теракт в Лондоні, не є "солдатом ІДІЛ"

Також поліцейські не знайшли доказів того, що Масуд став дотримуватися екстремістських поглядів під час перебування у в'язниці

У Лондоні поліція не встановила зв'язок загиблого Халіда Масуда, який влаштував теракт на Вестмінстерському мосту, з ІДІЛ або "Аль-Каїдою". Про це повідомили представники Скотленд-Ярду в понеділок, 27 березня, передає DW.

Також поліцейські не знайшли доказів того, що Масуд став дотримуватися екстремістських поглядів під час перебування у в'язниці.

Як повідомлялося раніше, відповідальність за злочин у Лондоні взяла на себе ІДІЛ. Бойовики назвали 52-річного Масуда одним зі своїх "солдатів".

Щодо Масуда в 2010 році вже велося розслідування у зв'язку з запланованим терактом на армійській території в Лутоні, на північ від Лондона, повідомляє газета The Daily Telegraph з посиланням на своє джерело в спецслужбах. Передбачається, що Масуд контактував з чотирма представниками "Аль-Каїди", які у 2013 році були посаджені у в'язницю. Після цього Масуд зник з поля зору правоохоронних органів.

Мати Халіда Масуда також засудила його дії.

"Я хочу ясно дати зрозуміти, щоб не було ніяких сумнівів, що я не схвалюю його злочин і не підтримую переконання, які привели його до здійснення своїх планів", - заявила жінка.

За її словами, вона "пролила чимало сліз" над жертвами теракту, здійсненого її сином.

Нагадаємо, у понеділок, 27 березня, поліція затримала ще одного підозрюваного в організації теракту в Лондоні.