ua en ru

Теракт у Кабулі: в Україну прибув літак із тілами загиблих

Теракт у Кабулі: в Україну прибув літак із тілами загиблих Фото: аеропорт в Кабулі (wikimapia.org)

Літак з тілами 7 загиблих вже в Україні

До України прибув літак із тілами семи загиблих українців під час теракту у Кабулі (Афганістан). Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter.

"Жахливий терористичний напад на готель в Кабулі забрав життя 7 українців. Літак з тілами загиблих вже в Україні. Горе, від якого немає ліків. Глибокі співчуття рідним та близьким", - написав Клімкін.

Нагадаємо, у Київ 23 січня 2018 року прибув перший рейс з кількома українцями, які вижили в результаті теракту в Кабулі (Афганістан) в готелі Intercontinental.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що підтверджена смерть сімох українців, але існує ймовірність, що число загиблих може бути вище.

20 січня 2018 року біля 21:00 за місцевим часом кілька бойовиків напали на готель Intercontinental, в якому, за деякими даними, проходила IT-конференція. Спочатку місцеві правоохоронці повідомили, що загинули, щонайменше, п'ятеро людей, ще шестеро отримали поранення. Серед загиблих також двоє нападників, які були ліквідовані. Пізніше стало відомо про загибель не менше 14 іноземців, в тому числі громадян України.