ua en ru

Теракт в Іраку: загинули 26 людей

Теракт в Іраку: загинули 26 людей Фото: в результаті нападу бойовиків в Іраку загинули 26 людей

Бойовики відкрили стрілянину і привели в дію вибуховий пристрій в шиїтському мавзолеї

В Іраку в результаті нападу бойовиків на шиїтський мавзолей на півночі від Багдада загинули щонайменше 26 осіб. Про це повідомила іракська влада, передає Associated Press.

За даними агентства, ще 52 людини отримали поранення після того, як бойовики відкрили стрілянину і привели в дію вибуховий пристрій.


Агентство Reuters з посиланням на джерела в сфері безпеки повідомило про 20 загиблих і 50 поранених.

За інформацією агентства, бомба, закладена в автомобілі, вибухнула і пошкодила зовнішні ворота мавзолею, що дозволило нападникам потрапити всередину і відкрити стрілянину по паломниках.

Мавзолей Сейіда Мухаммеда бін Алі Аль-Хаді розташований в місті Балад за 93 кілометри від Багдада.

Нагадаємо, в Іраку в ніч з 2 на 3 липня вантажівка, начинена вибухівкою, була підірвана на торговій вулиці в жвавому районі Багдада - Ель-Каррада, через деякий час стався ще один вибух - на півночі міста. За останніми даними в результаті подвійного теракту загинули понад 290 осіб.


При цьому 52 людини постраждали від дій бойовиків, які, за даними агентства, відкрили стрілянину і привели в дію вибуховий пристрій. Агентство Reuters з посиланням на джерела в сфері безпеки раніше повідомляло про 20 загиблих і 50 постраждалих в результаті нападу.

Бомба, закладена в автомобілі, вибухнула і пошкодила зовнішні ворота мавзолею, що дозволило нападникам потрапити всередину і відкрити стрілянину по прочанам, пише агентство.

Мавзолей Сейіда Мухаммеда бін Алі Аль-Хаді знаходиться в місті Балад, розташований в 93 кілометрах на північ від Багдада, зазначає Reuters.

Детальніше на РБК:
http://www.rbc.ru/rbcfreenews/577ee2389a794769c37ef3dd?from=newsfeed