ua en ru

Теплопостачальні підприємства Житомирської області продовжують "нарощувати" борги за розподілений природний газ

Теплопостачальні підприємства Житомирської області продовжують "нарощувати" борги за розподілений природний газ Фото: газ (dtek.com)

КП "Житомиртеплокомуненерго" станом на 15 листопада боргує "Житомиргазу" 15 млн 393 тис гривень

Минув місяць, як стартував опалювальний сезон у Житомирі. Проте, підприємства-теплопостачальники продовжують нарощувати борги за розподілений природній газ. Так, КП "Житомиртеплокомуненерго" станом на 15 листопада боргує "Житомиргазу" 15 мільйонів 393 тисячі гривень, наражаючи місто на зрив опалювального сезону. Лише за минулий місяць борг зріс на 2 мільйони 747 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Зважаючи на ситуацію, міському голові Сергію Івановичу Сухомлину був адресований лист із проханням розглянути проблемне питання боргів комунального підприємства-теплопостачальника перед газорозподільним на найближчому пленарному засіданні міської ради. Якщо питання не зрушить з місця, це стане підставою для звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство КП "Житомиртеплокомуненерго", - розповіла начальник управління правового супроводження проектів Житомирської області ПАТ "Житомиргаз" Марина Кучерук.

Чимала сума боргу за газ є і у жителів міста Коростень: КП "Теплозабезпечення" боргує "Житомиргазу" 4 мільйони 459 тисяч гривень. На третьому місці у сумному "рейтингу" боржників - і ще одне підприємство області – КП "Бердичівтеплоенерго". Сума боргу станом на 15 листопада складає 2 мільйони 218 тисяч гривень.

"Через постійні борги за розподілений природний газ у ПАТ "Житомиргаз" існує дефіцит грошових коштів, що призводить до заборгованості заробітної плати своїм працівникам, яких у області близько 2 тисяч. До того ж, брак коштів серйозно ускладнює виконання інвестиційної програми 2017 року та закупівлі матеріалів для поточних ремонтів та обслуговування мереж", - додав фінансовий директор ПАТ "Житомиргаз" Дмитро Конюх.

Додамо, що вже 10 жовтня 2017 року відбулися пуски міських котелен першої лінії і відтоді ПАТ "Житомиргаз" безперебійно надає послугу з розподілу природного газу для всіх споживачів, в тому чисті і для підприємств ТКЕ.