ua en ru

У тендері на отримання ліцензій на 4G в Україні зареєструвалися три оператори

У тендері на отримання ліцензій на 4G в Україні зареєструвалися три оператори Фото: 4G

Визначення переможців тендеру заплановано на 6 березня 2018 року

Визначені учасники тендеру на отримання ліцензій на 4G у діапазоні 1800 МГц. Ними стали три українських оператори мобільного зв’язку, передає Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформації (НКРЗІ).

Зазначається, що комісія отримала підтверджуючі документи про сплату тендерних гарантій за відповідними лотами в смугах радіочастот 1710-1785 МГц та 1805-1880 МГц, від претендентів на участь у тендері.

За результатами перевірки представники комісії прийняли рішення про допуск всіх претендентів до тендерів по кожному з шести лотів.

Відомо, що до переліку компаній увійшли три оператори мобільного зв'язку - Lifecell, "Київстар" та "Vodafone Україна". Згодом Lifecell відмовився від участі в тендері по лоту №5.

У НКРЗІ повідомляють, що розпечатування третіх конвертів учасників, за результатами чого буде оголошено зазначені в них цінові пропозиції, відбудеться 2 березня 2018 року. Проведення торгів "з голосу" та визначення переможців тендеру попередньо заплановано на 6 березня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час торгів "з голосу", які відбулися у середу, 31 січня, в Українському центрі радіочастот, за отримання ліцензії 4G оператор Lifecell забрав найбільший лот, запропонувавши за 20 МГц вищу ціну, ніж Vodafone Україна - 601 млн 600 тис. 50 гривень.

Згодом президент України Петро Порошенко сказав, що за продаж ліцензії 4G держава отримає майже 2,5 млрд гривень. Фахівці зазначають що у деяких містах України послугами 4G зможуть скористатися вже навесні 2018 року.