ua en ru

Тендер по закупівлі палива для армії відбувся до впровадження системи Prozorro

Тендер по закупівлі палива для армії відбувся до впровадження системи Prozorro Фото: ProZorro

Нефьодов заявив, що тендер щодо "Трейд-Коммодіті" відбувся ще до ProZorro

Тендер із закупівлі палива для армії, стосовно якого ведеться розслідування НАБУ, відбувся до впровадження системи Prozorro. Про це в ефірі "5 каналу" заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

"Що стосується "Трейд-Коммодіті", то це був тендер ще до ProZorro, тому одна зі складностей цій ситуації, вона як раз парадоксальна, дуже мало що можна про це сказати. Тому що ми як регулятор цього ринку, ми так само не бачимо цих додаткових угод, ми не бачимо довідок, на основі яких змінювалась ціна, ми не бачимо графіка постачань і номенклатури, ми так само можемо тільки здогадуватися і користуватися якимись уривками інформації", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на 149,34 млн гривень компанії "Трейд Коммодіті" на рахунках в банку "Південний", яка фігурує у справі про корупційну схему в Міністерстві оборони України.

Зокрема, в матеріалах зазначено, що НАБУ отримало доступ до руху коштів по банківському рахунку компанії ще в лютому. За даними слідства, 562,7 млн гривень Міноборони були перераховані як погашення кредиту, 215 млн гривень витратили на покупку валюти для компанії, 19,9 млн гривень перевели на рахунки "Тайгер груп плюс" в якості повернення фінансової допомоги. Також повідомляється, що звинувачення наполягало на арешт рахунків з метою подальшої спеціальної конфіскації.