ua en ru

Тендер "Лисинчанскугля" виграла компанія екс-нардепа, який брав участь у невизнаних виборах в Криму, - ЗМІ

ПАТ "Лисичанськвугілля" уклало угоду з ТОВ "Підшипниксбут" на придбання підшипників на 1,96 млн грн. Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як повідомляється, придбають підшипники різних видів - всього 102 найменування. Видання відзначає, що ціни, всупереч вимогам тендерного законодавства, не оприлюднені.

"Наші гроші" нагадують, що основними власниками "Підшипниксбут" є Тетяна, Марина, Сергій та Володимир Дейчі. Сергій і Володимир є синами народного депутата від Партії регіонів Бориса Дейча, який у вересні цього року взяв участь у невизнаних світом виборах органів влади анексованого Криму.

Видання повідомляє, що єдиним конкурентом на торгах було київське ТОВ "Метробудкомплект", засновником і директором якого є Ігор Лозовий, партнер бізнесмена Олександра Козирєва.

Раніше, в 2011 р. Тетяна Чорновіл повідомляла, що Козирєв входить в особливу групу, не пов'язану з великими представниками бізнесу і політики того часу.

"Козирєв Олександр Володимирович разом з нинішнім директором "Гормашснабу" Андрієм Остапком входить до групи менеджерів споріднених між собою компаній, що розгалужуються у величезне дерево, коріння якого - донецькі фірми-предки: "Вік ЛТД", "Вік сістемс" і "Століття oil". Кошти - на офшори, основні з яких - "Турителла корпорейшн", "Ондава інвестментс лімітед", "Максвил інвестментс лімітед". Ця група компаній не є бізнесом ні Ахметова, ні Бойко, ні Іванющенко, ні Клюєва, ні Азарова - жодного ключового представника нинішньої влади. Гілки цього баобаба стосуються бізнесу депутатів Пригодського, Бахтєєвої", - повідомляла Чорновіл.

Нагадаємо, Антон Пригодський був народним депутатом від Партії регіонів у Раді сьомого скликання. Тетяна Бахтєєва сьогодні є членом парламентської фракції "Опозиційного блоку".