ua en ru

Темпи скорочення зайнятості в єврозоні у II кварталі 2013 р. знизилися на 0,1%

Темпи скорочення зайнятості в єврозоні в II кварталі виявилися більш повільними, ніж у попередніх двох кварталах, що говорить про помірне відновлення економік країн євро. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Кількість працюючого населення впало в II кварталі на 0,1% порівняно з попереднім кварталом, свідчать дані статистичного агентства ЄС.

У січні-березні цього року показник скоротився на 0,5%, що стало найсильнішим щоквартальним падінням з II кварталу 2009 р.
Єврозона вийшла в II кварталі самої затяжної рецесії з часу створення союзу в 1999 р. Однак голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що економіка єврозони відновлюється слабкими темпами.

Виступаючи на прес-конференції у Ризі, Драгі зазначив, що відновлення економіки єврозони не дає "причин для ентузіазму".

Оцінка економіки єврозони виріс в II кварталі 2013 р. на 0,3% в місячному вираженні, що збігається з попередньою оцінкою.
У річному вираженні падіння ВВП єврозони було переглянуте з 0,7% до 0,5%.

ВВП валютного союзу в III кварталі, як очікується, виросте на 0,1% і буде зростати на 0,2% в наступні два квартали, свідчать дані опитувань. При цьому безробіття зросте до рекордного рівня 12,4% у цьому році.