ua en ru

Темпи COVID-вакцинації в Європі надзвичайно повільні, - ВООЗ

Темпи COVID-вакцинації в Європі надзвичайно повільні, - ВООЗ Фото: Ханс Клюге (facebook Hans Kluge Jr)
Автор: РБК-Украина

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що темпи вакцинації від коронавірусу в Європі є надзвичайно повільними. У зв'язку з цим в організації звернулися до урядів держав з проханням "не розслаблятися" в боротьбі з COVID-19.

При цьому у ВООЗ заявили, що зростання показників інфікування у більшості країн континенту означає, що ситуація з коронавірусом в регіоні "більш тривожна, ніж ми бачили за кілька місяців".

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге зазначив, що зниження числа зараження коронавірусом серед людей старше 80 років у Європі показало вплив вакцинації на поширення вірусу, в той час, як дані британської кампанії показали, що вакцини на цей час "врятували, принаймні, понад 6 тисяч життів серед людей старше 70 років".

За його словами, в Європейському регіоні ВООЗ, що складається з 53 країн, включаючи Росію та кілька країн Центральної Азії, лише 10% людей отримали одну дозу і 4% були повністю вакциновані, в той час, як тільки 60% країн регіону з низьким і нижче середнього рівня доходу почали вакцинацію.