ua en ru

Темник доручив привести містобудівну документацію в стан практичного застосування до 1 травня

Містобудівна документація має бути приведена в стан практичного застосування до 1 травня. Про це сьогодні заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вимагаю привести містобудівну документацію до стану практичного застосування до 1 травня 2013 р. Перш за все шляхом актуалізації існуючої документації", - сказав Темник.

Він нагадав, що згідно закону про регулювання містобудівної діяльності органи місцевої виконавчої влади мають забезпечити формування містобудівних кадастрів і створення відповідних структурних підрозділів. "Така робота наразі проведена в 15 регіонах, де створено служби містобудівного кадастру. Розпочата робота з підготовки та набору спеціалістів, проведена робота першого етапу створення містобудівного кадастру", - зазначив міністр.

Водночас, за його словами, дуже повільно ведеться робота в 11 областях: "Разом з тим, в Херсонській, Донецькій, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Івано-Франківській і Закарпатській областях конкретна робота з цього приводу ведеться вкрай повільно".

Читайте також: Мінрегіон буде жорстко контролювати хід оновлення у регіонах містобудівної документації, - Темник