ua en ru

Темник доручив чотирьом областям України розрахуватися за спожитий газ до 15 жовтня

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник доручив чотирьом областям України повинні провести поточні розрахунки за спожитий газ до 15 жовтня 2013 р. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Запорізька, Луганська, Одеська, Донецька обласні державні адміністрації до 15 жовтня повинні забезпечити проведення поточних розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, заявив Темник на нараді про стан розрахунків за спожитий природний газ підприємствами теплопостачання областей за участю заступників голів відповідних облдержадміністрацій.

Міністр наголосив, що в разі, якщо до 15 жовтня не будуть проведені поточні розрахунки підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, керівники підприємств-боржників будуть звільнені із займаних посад.

"Ми не допустимо, щоб хтось ставив під загрозу належний початок і проходження опалювального періоду. Уряд жорстко контролює питання розрахунків за спожитий природний газ", - наголосив Темник.

Він також зазначив, що Міністерство звернеться з проханням до глави уряду Миколи Азарову з проханням доручити Міненерговугіллю, НАК "Нафтогаз України" та облдержадміністраціям до 1 жовтня 2013 р. провести звірку розрахунків з теплопостачальними підприємствами.