ua en ru

Тіло Уго Чавеса забальзамувати не вдасться, - експерти

Незважаючи на зроблену раніше заяву про те, що тіло померлого Президента Венесуели Уго Чавеса буде поміщено в мавзолей, виконуючий обов'язки Президента латино-американської країни Ніколас Мадуро повідомив сьогодні про вердикт фахівців: тіло лідера боліваріанської революції неможливо забальзамувати. Як виявилося, відразу після його смерті не було проведено спеціальних приготувань, необхідних для подальшого проведення процедури.

"Російські та німецькі фахівці прибули до Венесуели, щоб забальзамувати Чавеса, але, як вони нам сказали, треба було підготувати тіло заздалегідь, а тепер це вже неможливо", - сказав Мадуро.

Тим часом, поки в країні продовжується національний траур (він продовжений до 15 березня), влада Венесуели розслідують смерть Чавеса. Як повідомлялося раніше, на початку тижня Ніколас Мадуро заявив, що майже впевнений в тому, що команданте заразили раком. Влада Венесуели проведуть ретельне розслідування смерті Президента. Хвилю суперечок у суспільстві викликали слова Президента Болівії Ево Моралеса, який заявив раніше про свою впевненість у тому, що венесуельського лідера отруїли. На думку Моралеса, можна також підозрювати отруєння у випадках смерті палестинського лідера Ясіра Арафата і героя боротьби за визволення Латинської Америки Симона Болівара. "Наші брати - Мадуро і інша влада Венесуели - проведуть ретельне розслідування, але я майже впевнений, що Чавес був отруєний", - заявив Моралес у палаці уряду в Сукре.

Читайте також: У Венесуелі пройшли державні похорони Чавеса.