ua en ru

TeleTrade: Представник ЄЦБ Віско заявляє, що вони готові до термінових дій у разі тривалого періоду низької інфляції

У рамках власного виступу на щорічному засіданні, що проводиться Банком Італії, голова Центрального регулятора Ігнасіо Віско, який за сумісництвом є одним з членів керуючої ради ЄЦБ, повідомив, що для збереження цінової стабільності, Європейський Центральний Банк готовий до рішучих дій, за умови, що прогноз вкаже на найближчі перспективи тривалого збереження рівня інфляції на низькій позначці.
«Нам необхідно рішуче боротися з надзвичайно низькою інфляцією, для того щоб запобігти наслідкам її впливу на середньострокові очікування», - повідомив він.

Віско також повторив, що обмінний курс в даний час не є основною метою монетарної політики, але зміцнення європейської валюти зіграло значну роль, утримавши інфляцію в регіоні на низьких рівнях. Втім, додав експерт, стан справ в Єврозоні значно покращився, незважаючи на те, що темпи відновлення, як і раніше, залишаються досить слабкими.

Експерт також зазначив крихкість і невизначеність найближчих перспектив відновлення італійської економіки, повідомивши при цьому, що вона потребує значно більшому обсязі інвестицій, при цьому Банк Італії готовий прийняти відповідні заходи по збільшенню рівня ліквідності в банківському секторі.

За матеріалами компанії TeleTrade