ua en ru

TeleTRADE: Курс євро виріс на тлі чуток про те, що Іспанія готова просити фінансову допомогу

Були опубліковані наступні дані:

23:30 Австралія Індекс провідних індикаторів Westpac Серпень +0.4% +0.5%

Курс євро виріс до місячного максимуму на тлі чуток про те, що Іспанія готова подати офіційний запит на отримання фінансової допомоги, тим самим уберегти євро регіон він подальшого поширення боргової кризи в ЄС. Коментарі, що свідчать про те, що Німеччина послабила заперечення проти звернення Іспанії за фінансовою допомогою, також сприяли зростанню євро.

Додатковою позитивною новиною для єдиної валюти стало те, що міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг Іспанії на рівні «Baa3». Короткостроковий рейтинг королівства підтверджений на рівні Prime-3, повідомляє агентство. Нагадаємо, що суверенний рейтинг Іспанії був відправлений на перегляд з перспективою подальшого пониження 13 червня поточного року.

Також ринок очікує результатів завтрашнього розміщення державних облігацій Іспанії з терміном погашення у 2022, 2016 та 2015 роках. Нагадаємо, що вчора прибутковість 10-річних іспанських бондів знизилася на один базисний пункт до 5,81%.

Курс долара знизився по відношенню до більшості основних валют, напередодні публікації даних, які можуть зафіксувати позитивну динаміку в будівельному секторі США, що стримує попит на безпечні активи. Згідно із середнім прогнозом економістів, у вересні, кількість закладок нових будинків, ймовірно, зросте до 770 тис. проти 750 тис. в попередньому місяці.

Австралійський долар досяг двотижневого максимуму, на тлі триваючого зростання азіатських акцій, так і інших фондових майданчиків світу.

EUR/USD: у ході азіатської сесії пара відновила місячний максимум, проте пізніше знизилася до рівня відкриття.

GBP/USD: у ході азіатської сесії пара виросла до вчорашніх максимумів.

USD/JPY: у ході азіатської сесії пара впала до Y78.60.

У середу о 08:30 GMT у Британії відбудеться публікація протоколу останнього засідання Банку Англії з грошово-кредитної політики за жовтень. В цей же час Британія випустить дані щодо зміни числа заяв на отримання допомоги з безробіття за вересень, рівнем заяв безробітних на працевлаштування за вересень, рівня безробіття від ILO за серпень, зміну рівня середнього заробітку (з урахуванням премій) за серпень, зміну кількості зайнятих за серпень. О 09:00 GMT Єврозона оголосить про зміну обсягу будівництва за серпень. В цей же час Швейцарія опублікує індекс очікувань швейцарських інвесторів, за даними ZEW і Credit Suisse за жовтень. О 12:30 GMT США відзвітує про обсяг виданих дозволів на будівництво і числа закладок нових фундаментів за вересень. В 14:30 GMT США випустить дані щодо запасів сирої нафти від міністерства енергетики за жовтень.

За матеріалами компанії TeleTRADE