ua en ru

TeleTRADE: Курс євро торгувався з пониженням

Були опубліковані наступні дані:

00:30 Австралія Зміна обсягу іпотечного кредитування Серпень -1.0% +1.4% +1.0%
00:30 Австралія Продаж нових транспортних засобів, м/м Вересень +3.6% +4.7%
00:30 Австралія Продаж нових транспортних засобів, р/р Вересень +6.4% +14.4%
01:30 Китай Індекс споживчих цін, р/р Вересень +2.0% +1.9% +1.9%
01:30 Китай Індекс цін виробників, р/р Вересень -3.5% -3.4% -3.6%
04:30 Японія Промислове виробництво, м/м (остаточні дані) Серпень -1.3% -1.3% -1.6%
04:30 Японія Промислове виробництво, р/р (остаточні дані) Серпень -4.3% -4.6%

Курс євро торгувався з пониженням, і його зростання як і раніше стримується побоюваннями, що зберігаються з приводу небажання Іспанії подати офіційний запит про допомогу, і проблемами отримання чергового траншу Грецією. На даний момент міжнародні кредитори вивчають грецькі реформи в рамках програми жорсткої економії, щоб визначити, чи може ця країна отримати наступний транш допомоги. 18 і 19 жовтня лідери Євросоюзу зберуться в Брюсселі дводенний саміт, щоб обговорити подальшу податково-бюджетну інтеграцію країн єврозони.

Також тиск на євро чинять негативні очікування щодо завтрашньої публікації даних в найбільшій економіці Європи, Німеччини. Згідно із середнім прогнозом економістів, індекс настроїв у діловому середовищі від інституту ZEW, ймовірно, в цьому місяці опуститься до рівня -14,9, проти -18.2 у вересні.

Австралійський долар впав проти долара США напередодні завтрашньої публікації протоколів останнього засідання Резервного Банку Австралії і виходу негативної статистики в Новій Зеландії. Так, сьогодні стало відомо, що індекс активності в секторі послуг Нової Зеландії, у вересні впав до 49,6. Це сталося вперше з жовтня 2009 року. Нагадаємо, що індикатор активності в сфері послуг - аналог Service PMI. Показує поліпшення (>50) або погіршення (<50) ситуації в порівнянні з попереднім місяцем.

EUR/USD: у ході азіатської сесії пара опустилася до $1.2900.

GBP/USD: у ході азіатської сесії пара впала на підлогу фігури до $1.6025.

USD/JPY: у ході азіатської сесії пара виросла до Y78.60, оновивши тижневий максимум.

У понеділок у 07:15 GMT Швейцарія представить індекс цін виробників та імпорту за вересень. О 12:30 GMT в США будуть опубліковані дані щодо зміни обсягу роздрібної торгівлі, зміні обсягу роздрібної торгівлі без обліку продажів автомобілів, зміна обсягу обороту роздрібної торгівлі без обліку продажів автомобілів і палива за вересень. В цей же час вийде виробничий індекс Empire Manufacturing за жовтень. О 13:00 GMT Канада заявить про зміну обсягу продажів житла на вторинному ринку за вересень. О 14:00 GMT в США вийдуть дані щодо зміни обсягу запасів на комерційних складах за серпень. В 14:30 GMT в Канаді буде представлений індикатор очікувань у сфері кредитно-фінансових інститутів, за даними Банку Канади і індикатор очікуваного зростання обсягу торгівлі (Огляд настроїв у діловому середовищі від Банку Канади) за третій квартал. Завершить день в 21:45 GMT Нова Зеландія даними за індексом споживчих цін за третій квартал

За матеріалами компанії TeleTRADE