ua en ru

TeleTrade: Cyprus Airways сподівається врятуватися від фінансового краху

Єдиний авіаперевізник Кіпру найближчим часом може припинити польоти з-за фінансових проблем. Щоб продовжувати функціонувати до кінця літнього сезону, Cyprus Airways необхідна грошова допомога в розмірі 7 млн євро.

За підсумками 2012 року компанія втратила 55,8 млн євро, що майже в два рази перевищує збиток за 2011 рік - 23,9 млн євро. Виручка за 2012 рік також скоротився на 17,5% і склала 175,5 млн євро. Такі гнітючі результати вперше за 66 років діяльності поставили авіаперевізника на грань банкрутства.

Влада Кіпру в кінці минулого року вже надавали компанії фінансову допомогу. Однак кредит у розмірі 73 млн євро Єврокомісія визнала порушенням діючих в ЄС правил. У цьому місяці ЄС ознайомиться з планом реструктуризації компанії, але буде зроблена спроба врятувати Cyprus Airways від краху - невідомо. В ЄС такі дії викликають стурбованість, так і кіпрська влада заявила напередодні про те, що державної підтримки не варто очікувати.

В даний час Cyprus Airways сподівається знайти стратегічного інвестора. В якості можливих партнерів розглядаються Middle East Airlines і китайська інвестиційна компанія Yi Xiang Da.

За матеріалами компанії TeleTrade