ua en ru

Телеканал BBC One показав фільм про "таємне багатство" Путіна

Телеканал BBC One показав фільм про "таємне багатство" Путіна Фото: Володимир Путін

Фільм BBC "Таємні багатства Путіна" зняв Річард Білтон

Телеканал BBC One показав документальний фільм Річарда Билтона "Таємні багатства Путіна". Про це повідомляє "Дощ".

Наголошується, що у фільмі російський президент звинувачується в тому, що використовував свою владу, щоб накопичити таємний статок. Автор картини зустрівся з колишніми кремлівськими інсайдерами, які стверджують, що знають, як Путін ховає свої багатства.

Згідно думки автора фільму, його статок оцінюється в 40 мільярдів доларів.

"У Володимира Путіна є нерухомість в Іспанії", - про це у фільмі говорив підполковник юстиції Андрій Зиков.

Гроші на будівництво котеджів були нібито переведені в Іспанію корпорацією "Двадцятий трест". За фактом розкрадання бюджетних коштів керівництвом цієї корпорації було заведено кримінальну справу, яку розслідував Зиков, будучи тоді слідчим з особливо важливих доручень. Він стверджує, що у розкраданні коштів цим акціонерним товариством замішаний особисто Путін, за чиєю ініціативою воно і було створено.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки заступника голови Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Жубин звинуватив президента РФ Володимира Путіна в корупції.

"Ми бачили, як він (Путін - ред.) збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, хто не належить до його друзів і не займає державні посади. Будь це енергетичне багатство Росії, будь то інші державні контракти, він дає це тим, хто, як він думає, буде служити йому, та виключає тих, в кому сумнівається. Для мене, це корупція", - заявив Жубин.