ua en ru

Поточна ціна вугілля в Роттердамі вище ціни, закладеної в ОРЦ, - енергоексперт

Поточна ціна вугілля в Роттердамі вище ціни, закладеної в ОРЦ, - енергоексперт Фото: вугілля

Енергоексперт зазначив, що народні депутати фактично використовують тему тарифів у політичній боротьбі і займаються популізмом

Поточні котирування вугілля на світових ринках значно вище, ніж індикативна ціна вугілля, прийнята при розрахунку ОРЦ на 2018 рік. Про це на засіданні НКРЕКП при розгляді питання щодо затвердження оптової ринкової ціни на електроенергію на 2018 рік заявив співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук, повідомляє "Апостроф".

"Сьогодні ціна вугілля за формулою нижче. У "Роттердамі" (поточні котирування API2, - ред.) ціна 3000 грн, ціна, яку встановило Міністерство - понад 2400", - повідомив він.

За словами Юрія Корольчука, з урахуванням значного зростання ціни на вугілля на світових ринках в разі збереження нинішньої ціни вугілля та поточного тарифу Україні просто ніде буде закуповувати вугілля.

Відповідаючи на критику підвищення вартості вугілля в тарифі з боку народних депутатів Купрія і Лещенка, енергоексперт зазначив, що народні депутати фактично використовують тему тарифів у політичній боротьбі і займаються популізмом.

"Є завдання - переслідувати певну політичну мету...Хотів би звернутися до всіх, хто став свідком такого нехтування закону і права. Ви бачите, як народні депутати приходять і фактично знущаються над Регулятором", - сказав Юрій Корольчук.