ua en ru

Текст Конституції України після внесення змін має відображати повагу до цінностей ЄС, - Тейшейра

Після ухвалення українським парламентом змін до Конституції України її зміст має відображати повагу до цінностей Європейського Союзу (ЄС). Про це на сьогоднішніх відкритих дебатах про стосунки України з ЄС заявив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це залежить від українських депутатів, які знаходяться у Верховній Раді - приймати таке рішення. Але зміст цієї Конституції, звичайно, якщо Україна хоче слідувати процесу європейської інтеграції, ... зміст такої конституції... має поважати цінності Європейського Союзу. Це питання процесу інтеграції, а не питання прийняття рішень представниками українського народу", - пояснив дипломат.

Він вважає, що "Україна не повинна слідувати європейському процесу, Україна сама для себе вирішує, чи вона буде йти цим процесом (шляхом) європейської інтеграції".

Коментуючи факт виникнення бійок в українському парламенті Тейшейра підкреслив: "Звичайно, такі сцени дуже погано відбиваються на вашій країні. Будь-ласка, виберіть таких політиків, які будуть добре поводитися".

В той же час, він зауважив, що в деяких інших парламентах інколи мають місце аналогічні події.

Нагадаємо, 17 травня Президент України Віктор Янукович утворив Конституційну асамблею - спеціальний допоміжний орган при Президентові України для підготовки змін до Конституції України.