ua en ru

"Техморгидрострой Миколаїв" завершив ремонт судна на Маріупольському заводі

"Техморгидрострой Миколаїв" завершив ремонт судна на Маріупольському заводі Фото: маріупольський судноремонтний завод

Маріупольський судноремонтний завод завершив ремонт судна, яке виробляло днопоглиблення в безпосередній близькості з зоною АТО. Підрядником виконаних робіт виступає "Техморгидрострой Миколаїв". В цілому, за 2 роки компанія "Техморгидрострой" профінансувала ремонтні роботи судів українськими судноремонтними заводами на суму 20 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба компанії "Техморгидрострой Миколаїв".

"При підході до Маріупольського порту судно зіткнулося з сильним забрудненням акваторії. Було прийнято рішення провести очистку за власний рахунок, т. к. це не було передбачено контрактом замовника. В процесі очищення вантажний насос вийшов з ладу через потрапляння сторонніх предметів у робочу порожнину. З причини виниклої проблеми судно стало на вимушений ремонт. За останні 2 роки нашою компанією витрачено близько 20 млн. грн. на ремонт і модернізацію технічного флоту, з урахуванням сплати податків. Здійснюючи замовлення на українських заводах, ми підтримуємо національні підприємства та людей, які працюють на них. Адже кожен завод - це тисячі робочих місць, є замовлення - є оплата праці і виплати податків до бюджету країни", - йдеться в повідомленні.

Представники компанії підкреслюють, що підприємство за останні два роки здійснило замовлень на ремонтні роботи на українських судноремонтних заводах на суму понад 20 млн грн.

"Лагодження вантажного насоса і двигунів здійснювалася на місцевому заводі. Сума замовлення "Техморгидрострой Миколаїв" "Азовського СРЗ" склала понад 500 тис. грн. Зараз судно вийшло з дока і вирушило в акваторії Маріупольського порту для продовження робіт", - резюмують у прес-службі.

Нагадаємо, що "Техморгидрострой Миколаїв" - єдиний підрядник, який проводить днопоглиблення в безпосередній близькості з бойовими діями - в Бердянському та Маріупольському портах. Час початку робіт - серпень 2015-го. Загальний обсяг – 3,9 мільйонів кубічних метрів. На сьогоднішній день виконаний обсяг у розмірі 1,8 мільйонів кубічних метрів. Термін здачі – кінець 2017-го року.