ua en ru

Протягом дня бойовики зосередили обстріли сил АТО на Донецькому напрямку

Протягом дня бойовики зосередили обстріли сил АТО на Донецькому напрямку Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 21 раз відкривали вогонь по силам АТО

Протягом дня, 19 серпня 2016 року, бойовики зосередили обстріли позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донецькому напрямку. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"З опівночі та упродовж сьогоднішнього дня російські окупанти 21 раз, порушивши режим тиші, застосували зброю проти сил АТО. Більше половини випадків ворожих обстрілів наших укріплень прийшлися на Донецький напрямок", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, поблизу населеного пункту Красний Пахар ворог після 9-ї ранку випустив по українських армійцях 7 снарядів із заборонених Мінськими угодами 122 мм гармат, о 15-тій годині один снаряд того ж калібру розірвався в Зайцевому.

Крім того, по позиціях в Майорську, Зайцевому та Луганському противник вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь. По Пісках застосував міномети 82 мм калібру, а по Авдіївці відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. Поблизу Луганського застосував бойову машину піхоти.

"На Маріупольському напрямку поблизу Старогнатівки ворог теж задіяв БМП. По укріпленнях в Мар’їнці відкривався мінометний, а у Широкиному гранатометний вогонь. В Водяному провокації тривали з застосуванням стрілецької зброї. На Луганському напрямку упродовж поточної доби супротивник порушував режим припинення вогню в Станиці Луганській, де бив по наших опорних пунктах із 82 мм мінометів, у Жовтому, застосував гранатомети, а у Попасній стрілецьку зброю", - повідомляють у штабі.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 19 серпня 2016 року: З опівночі та упродовж сьогоднішнього дня російськ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 18 серпня 2016 року, в результаті бойових дій загинули 2 українських військовослужбовців, ще 8 отримали поранення.