ua en ru

У Тбілісі продовжуються протести проти сваволі поліції

У Тбілісі продовжуються протести проти сваволі поліції Фото: протести у Тбілісі (twitter.com/mbenidze)

У центр столиці Грузії прибули поліцейські підрозділи і техніка для розгону демонстрацій

У центрі Тбілісі увечері в неділю, 13 травня, на проспекті Шота Руставелі продовжилися акції протесту в зв’язку з поліцейськими рейдами в два міських клуби. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з поліцією, вони борються з наркотрафіком, водночас свідки рейдів стверджують, що поліція діяла занадто грубо і жорстоко.

Так, учасники однієї з недільних акцій звинувачують поліцію в перевищенні повноважень і вимагають відставки глави МВС Грузії Георгія Гахарії і глави уряду Георгія Квірікашвілі.

Водночас, за інформацією видання, на іншому мітингу виступають проти пропаганди наркотиків.

Прем’єр-міністр Грузії запевнив учасників маніфестацій, що його головний пріоритет - забезпечення свободи слова для всіх.

"Ми не допустимо ненависті через різні погляди. Об’єднаймося для захисту життя людей і майбутнього нашої країни", - закликав він.

Водночас на проспект Руставелі прибули поліцейські підрозділи і техніка для розгону демонстрацій.

Зазначається,що ситуація загострилася після того, як прихильники крайніх правих і націоналістичних груп спробували прорватися до будівлі парламенту.

Нагадаємо, 12 травня у Тбілісі на площі перед будівлею парламенту Грузії відбулася масова акція протесту, учасники якої вимагали відставки прем'єр-міністра і глави МВС. Приводом до демонстрації стала проведена в ніч на суботу силова операція спецназу у двох нічних клубах в Тбілісі.