ua en ru

Тарута не захотів говорити про фінансування партії "Основа"

Тарута не захотів говорити про фінансування партії "Основа" Фото: Сергій Тарута (РБК-Україна)

Прес-секретар Тарути вимагала перестати задавати Таруті питання про партію "Основа"

Виконавчий директор організації Centre UA і ведуча програми "Складна розмова" Інна Борзило на каналі UA: Перший на своїй сторінці в соцмережі Facebook виклала фрагмент інтерв'ю з народним депутатом, неформальним лідером партії "Основа" Сергієм Тарутою, який не ввійшов у фінальну версію випуску.

"Складна розмова" - це коли гостям надавати відверті і прості питання, про які (о диво!) неможливо домовитися заздалегідь. Чомусь серед піарників нардепів є думка, що існують "зручні" питання та "незручні". Правильна відповідь - публічний політик має бути готуємо завжди відповідати за свої дії. Вісь приклад того, що стається, якщо поставити ідейному натхненнику запитання про фінансування партії "Основа". Гостро, показово, мало інформативно. Ми вирішили не включати цей інцидент в ефірний випуск, але оскільки це суспільне - нічого не залишаємо поза кадром. Повний випуск зустрічі із Сергієм Тарутою дивіться сьогодні о 22:15 в ефірі UA:Перший. UPD. Гаряче стає десь на 4 хвилині

Опубліковано Inna Borzylo 17 жовтня 2017 р.

У цьому фрагменті видно і чути, як жінка, що представилася Оленою, перебиваючи хід запису, вимагає, щоб ведуча програми перестала ставити запитання депутату Таруті про партію "Основа", її фінансування та членів, а також родичів членів партії. Вона запропонувала ведучій вибір: або говорити з гостем про парламентську діяльність депутата, або вони обидва йдуть з програми.

Крім того, Тарута після питань про фінансування партії "Основа" звинуватив ведучу програми в некоректності.

Тарута не є членом партії, при цьому називає себе "ідейним натхненником"

Як зазначає "Детектор медіа", Тарута, чиє обличчя розміщено на множині білбордів із рекламою партії, не є її членом. Він, як чути на відео, "не всередині процесу" і не відповідає своєю репутацією за цю політичну силу. При цьому Тарута називає себе "ідейним натхненником" політсили.

За даними видання, Олена Морозова, яка так рішуче захищала коло тем, на які може або не може говорити Сергій Тарута, з'являється в ефірах різних каналів, наприклад, NewsOne у якості політичного експерта. При цьому, як повідомила "Детектор Медіа" Інна Борзило, журналісти програми "Складна розмова" спілкувалися з нею як з прес-секретарем Тарути.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, крім внутрішніх зв'язків, у Тарути і його бізнес-партнерів є серйозні зовнішні зв'язки. Зокрема, з владою Росії та Угорщини. Більш того, в 2013-му році долю угорських активів бізнесмена вирішували особисто лідери цих країн Володимир Путін і Віктор Орбан.

Як відомо, Тарута є неформальним лідером партії "Основа". Кістяк команди "Основи" складають три людини – Андрій Ніколаєнко, Ярослав Арсірій і Володимир Полочанінов. Всі вони працювали на серйозних посадах в часи президентства Віктора Януковича. Крім того, у них простежуються зв'язки з найвпливовішими людьми тієї епохи – Сергієм Льовочкіним, Едуардом Ставицьким та Анатолієм Присяжнюком.