ua en ru

Тарута: Україна не повинна втрачати свій промисловий потенціал

Тарута: Україна не повинна втрачати свій промисловий потенціал Фото: Сергій Тарута (прес-служба)

Тарута впевнений, що Україна не повинна перетворюватися в "аграрно-сировинний придаток" індустріально розвиненої Європи

Україна не повинна втрачати промисловий потенціал і перетворюватися в "аграрно-сировинний придаток" індустріально розвиненої Європи. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

"Зараз нам намагаються нав'язати ззовні ідею, що Україні не потрібна промисловість. І українські президенти, за винятком Кучми, не розуміли цінності нашого промислового потенціалу. Але всі розвинені країни світу стали потужними тільки завдяки розвитку промисловості", – зазначив Тарута.

За словами лідера "Основи", транснаціональним корпораціям невигідно, щоб Україна виробляла літаки, супутники, турбіни, адже така українська продукція є серйозним конкурентом на світовому ринку. Тому Україну і заганяють в "болото аграрно-сировинного животіння", щоб вибратися з нього, необхідно реалізувати проукраїнську економічну стратегію, вважає він.

"Нинішня влада не має стратегії промислового розвитку країни. І я вважаю, що зараз треба об'єднуватися здоровим політичним силам, які розуміють, що тільки проукраїнська економічна модель може бути протиставлена перетворенню нашої країни на сировинний придаток. Нам потрібно скористатися досвідом інших держав – стимулювати переробку сировини, створюючи додаткову вартість всередині країни, надавати дешеві довгострокові кредити і т. д. Нам потрібне швидке економічне зростання в 10% і вище, чого можна досягти в рамках розробленої нами Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030", – резюмував Тарута.