ua en ru

Тарута переконаний, що Київ як і раніше тримає під контролем ситуацію на Сході країни

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута впевнений, що центральна влада в Києві не втратила контроль над ситуацією на Сході.

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута впевнений, що центральна влада в Києві не втратила контроль над ситуацією на Сході. Про це він заявив журналістам на прес-конференції в Донецьку, повідомляє місцеве видання "ОстріВ".

"Я не вважаю, що Київ втратив контроль. Більше того, нам вдається повністю, за винятком Слов'янська, забезпечувати життєдіяльність, функціонування всіх закладів, промислових підприємств Донецької області в робочому стані. Всі платежі, які ми отримуємо з Києва, забезпечуються в повному обсязі. Зобов'язання Києва перед Донбасом виконуються", - підкреслив Тарута.

"Друге - те, що сьогодні центральна влада дуже швидко реагує на всі звернення з Донбасу в частині децентралізації влади", - додав голова Донода.

Він також підкреслив, що стабілізувати ситуацію допомагають представники правоохоронних органів з інших регіонів.

"Також Київ постійно моніторить, сприяє і збільшує контингент правоохоронних органів. Сьогодні додатково ми отримуємо значне збільшення правоохоронних представників для того, щоб спокійно провести свята", - сказав Тарута.

Зокрема, саме завдяки цьому, за словами керівника регіону, вдалося повністю взяти під контроль Маріуполь.