ua en ru

Тарута закликав жителів Донбасу засудити дії самопроголошеної "Донецької народної республіки"

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута закликав жителів Донбасу засудити дії самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута закликав жителів Донбасу засудити дії самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в заяві Тарути, розповсюдженій її прес-службою.

"Останнім часом спостерігаються окремі випадки затримки виплати пенсій та інших соціальних допомог в містах Слов'янськ та Краматорськ...Затримка виплат викликана тим, що ряд адміністративних будівель, що належать Національному банку України, державному Казначейству, відділенням Пенсійного фонду, блокуються окремими представниками "Донецької народної республіки". Ці будівлі пограбовано і випотрошені. Їх робота паралізована. Злочинці зупиняють і грабують машини інкасації", - сказав Тарута.

На думку Тарути, поведінка так званої ДНР є злочинною та аморальною.

"Звертаюся до донеччан з проханням засудити дії так званої "Донецької народної республіки", зберігати спокій і не піддаватися на провокації. У свою чергу, закликаю представників так званої ДНР припинити цинічне використання простих громадян у своїх політичних іграх і повернути вкрадене", - заявив Тарута.