ua en ru

Тарута в Мюнхені запропонував ввести на окупований Донбас міжнародну адміністрацію

Тарута в Мюнхені запропонував ввести на окупований Донбас міжнародну адміністрацію Фото: Сергій Тарута (прес-служба Сергія Тарути)

Тарута виступив на Мюнхенській конференції

Народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута виступив з ініціативою запровадження на окупованих територіях Донбасу тимчасової міжнародної адміністрації. Про це він заявив в ході Мюнхенській конференції з безпеки, передає прес-служба політика.

"Не буде ж Захарченко суб'єктом, не терористи повинні бути тими партнерами, які будуть працювати з миротворчих силами. Це будуть представники західних держав, і вони будуть суб'єктом, партнером. Вони будуть командувати всіма органами місцевого управління", - заявив він.

Як відомо, план Сергія Тарути "Три Основи" передбачає одночасно з введенням миротворчого контингенту ООН на Донбас, введення на цих територіях тимчасової міжнародної адміністрації, яка візьме на себе цивільну владу в регіоні до проведення там виборів за українським законодавством.

Нагадаємо, в ході Мюнхенської конференції генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 17 лютого 2018 року песимістично оцінив перспективи можливого введення миротворчої місії ООН на окупований Донбас.