ua en ru

Тарута: Кабмін не здатний виконати навіть "копійчані" обіцянки

Тарута: Кабмін не здатний виконати навіть "копійчані" обіцянки Фото: Сергій Тарута (facebook.com/osnovaparty)

Тарута пояснив, чому перенесли звіт уряду перед Верховною радою

Звіт уряду перед Верховною радою перенесений через те, що в уряду Володимира Гройсмана немає економічних успіхів, який він міг б пред'явити суспільству. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи перенесення звіту Кабміну на літо поточного року.

На думку народного депутата, вся поточна ситуація зі звітом Кабміну перед Радою пов'язана з "закулісною боротьбою" Порошенка проти Гройсмана, який бачить себе незалежним від Банкової політичним гравцем. Парламентарій підкреслив, що звіт уряду перед парламентом нічого не змінить.

"Прем'єр повинен щорічно звітувати незалежно від настрою президента або політичних сил. Але Гройсману звітувати нічим. Народ України не бачить результатів реформ, так як зростання цін і тарифів спустошує кишені українців, і в якості результатів економічних реформ нічого запропонувати. Тобто уряду нічого представляти і нічим пишатися. Їх слова розходяться з ділом", – зазначив Тарута.

"Кабмін виявився не здатний виконати навіть свої "копійчані" обіцянки простим трудівникам і пенсіонерам. Гройсман обіцяв розглянути питання про підвищення мінімальної зарплати до 4100 грн, уточнити пенсії військовим та іншим категоріям. Але за січень-березень доходи держбюджету опинилися на 6% менше плану на цей період. Загальний фонд держбюджету з початку року був недовиконаний за доходами до плану і зовсім на 7,2%. І вже ні про які прибавках до мінімальної зарплати та рівнем пенсій мова не йде. Тому не з чим уряду виходити зі звітом, не про що звітувати", – додав Тарута.

Також народний депутат порушив тему трудової та навчальної міграції молодих українців. "Українці їдуть тому, що не бачать майбутнього і перспектив для хорошого життя. Я нещодавно зустрічався з учнівською та студентською молоддю в Маріуполі, так 60% залу підняло руки на питання "Чи чочете ви поїхати з України?". Це дуже погані, але красномовні цифри дій нинішнього уряду. Люди думають, як вижити", – резюмував Тарута.