ua en ru

Тарута: використання коштів МВФ є крайнім заходом для української економіки

Тарута: використання коштів МВФ є крайнім заходом для української економіки Фото: Сергій Тарута (facebook.com/osnovaparty)

На думку Тарути, українській владі вигідно всі проблеми списувати на вимоги МВФ

Українській владі вигідно всі проблеми і прийняття "антисоціальних" рішень списувати на вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це в ефірі програми "Народ проти" на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Сергій Тарута.

За його словами, в країні достатньо внутрішніх ресурсів, щоб не залучати кошти Фонду. Для цього потрібно вивести кошти з тіньової економіки і боротися з корупцією.

"Зараз активно обговорюються осінні перевибори. Це робиться для того, щоб виграти час і обдурити Захід, тобто не виконувати вимоги МВФ, не створювати Антикорупційний суд і не проводити реформи. Щоб влада змогла сказати – у нас же перевибори. Це зараз активно обговорюється і буде одним з можливих сценаріїв розвитку політичної ситуації в країні", – зазначив Тарута.

За словами нардепа, використання коштів МВФ є крайнім заходом для української економіки.

"МВФ – це "швидка допомога". Вони приходять тоді, коли економіка країни перебуває при смерті. МВФ допомагає тим, кому банки не дають кредитів і кому не вірять інвестиційні фонди. Але біда України в тому, що ми в цій "швидкій допомозі" катаємося вже більше 20 років. Уявіть собі хворого, який вирішив не лікуватися, а кататися на швидкої допомоги, підключений до апарату штучного дихання", – підкреслив Тарута.

Як зазначив парламентарій, влада відмовляється "вилікувати" країну, а замість цього воліє "кататися на "швидкій допомозі" тому, що їй вигідно всі проблеми і прийняття антисоціальних рішень списувати на нібито вимоги МВФ.

На його думку, в Україні достатньо внутрішніх ресурсів, щоб обходитися без коштів МВФ, для чого потрібно вивести кошти з тіньової економіки і боротися з корупцією.

"Нам потрібно розраховувати на внутрішні ресурси, ресурси НБУ. У нас 50% економіки працює в тіні, а на руках населення знаходяться десятки мільярдів доларів. Всі ці ресурси можна і потрібно залучити, щоб вони працювали на економіку. Для цього потрібно повернути довіру до влади та державних інституцій. Відмови від корупції вистачило б на те, щоб більше не брати грошей у МВФ", – резюмував Тарута.