ua en ru

Тариф ПАТ "Миколаївгаз" покриває обґрунтовані витрати менше ніж на третину

Тариф ПАТ "Миколаївгаз" покриває обґрунтовані витрати менше ніж на третину Фото: газ (kmu.gov.ua)

За минулий рік з підприємства звільнилось 12% від загальної кількості працівників

Діючий тариф на розподіл газу ПАТ "Миколаївгаз" покриває потреби компанії лише на 27%. Зараз компанія отримує тільки 10 копійок з кожної гривні, яку споживач платить за газ. Про це повідомляє прес-служба компанії.

05 березня у ПАТ "Миколаївгаз" відбулись чергові відкриті слухання проекту структури тарифу на послуги розподілу природного газу на 2018 рік.

"Пропонована нами структура тарифу є оптимальною для покращення обслуговування клієнтів та вирішення нагальних проблем галузі. Остаточне рішення щодо встановлення розміру тарифу на розподіл газу буде приймати регулятор", - говорить фінансовий директор ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Чеберяк.

В проекті структури нового тарифу передбачено збільшення коштів на встановлення індивідуальних лічильників приблизно до 22,5 млн гривень. В діючому тарифі на запровадження індивідуального обліку газу у помешканнях споживачів передбачено тільки 10 млн гривень.

"Миколаївгаз" також пропонує ввести до структури тарифу створення обмінного фонду лічильників для того, щоб не переводити споживачів на розрахунки за нормою на період повірки лічильника. Зараз в тарифі на розподіл газу цих коштів не передбачено взагалі.

Крім того, у співробітників "Миколаївгазу" одна з найнижчих заробітних плат в Україні. Фахівці компанії в середньому отримують 5 304 грн. на місяць. Середня зарплата в енергетиці в Миколаївській області становить 10 870 грн. Зараз в "Миколаївгазі" незаповненими лишаються 87 вакансій.

За минулий рік з підприємства звільнилось 12% від загальної кількості працівників, серед яких найбільш затребувані спеціальності – слюсарі з експлуатації та ремонту газового обладнання, підземних газопроводів, інженери-метрологи.

Аби зробити заробітну плату працівників конкурентоспроможною і зупинити відтік спеціалістів, підприємство запропонувало збільшення фонду оплати праці до 400 млн гривень замість нинішніх 130.

Нагадаємо, що тариф підприємства на розподіл газу не переглядався НКРЕКП з грудня 2016 року. Зараз цих коштів ледве вистачає на здійснення ремонту найбільш аварійно-небезпечних ділянок мереж та утримання газотранспортної системи в робочому стані.