ua en ru

Митний союз та Ізраїль створили групу по перспективам зони вільної торгівлі

Митний союз та Ізраїль вирішили створити спільну дослідницьку групу ( СДГ ) з вивчення доцільності укладення угоди про вільну торгівлю між МС та Ізраїлем.

Митний союз та Ізраїль вирішили створити спільну дослідницьку групу ( СДГ ) з вивчення доцільності укладення угоди про вільну торгівлю між МС та Ізраїлем. Відповідної домовленості 18 березня досягли міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії Андрій Слепнев і міністр економіки Ізраїлю Нафталі Беннет в Єрусалимі, передає прес-служба Євразійської економічної комісії.

"Завдання дослідницької групи - провести глибокий системний аналіз перспектив створення зони вільної торгівлі між нашими країнами. Група повинна визначити, які питання така угода може охоплювати, і намітити можливі підходи до взаємовигідної врегулюванню чутливих питань для конкретних галузей Євразійської економічної комісії, - повідомив за підсумками зустрічі Слепнев.

Міністр з торгівлі ЄЕК також зазначив, що рішення почати переговори про зону вільної торгівлі між країнами МС та Ізраїлем буде прийнято на основі спеціального звіту та рекомендацій, представлених за підсумками роботи спільної дослідницької групи. Така група складається з експертів Євразійської економічної комісії , міністерств і відомств країн Митного союзу та Ізраїлю.

"Сучасні угоди про вільну торгівлю націлені на створення сприятливих умов для подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва. Крім класичних питань лібералізації торгівлі товарами через зниження митних зборів, такі угоди часто включають інші дисципліни, наприклад, питання торгівлі послугами, та інші заходи полегшення взаємної інвестиційної діяльності, розвитку транскордонної торгівлі послугами, забезпечення необхідного захисту і заохочення капіталовкладень", - наголошується в заяві ЄЕК.

Нагадаємо, Євразійська економічна комісія є постійно діючим наднаціональним регулюючим органом Митного союзу (МС) і Єдиного економічного простору (ЄЕП).