ua en ru

Митний союз - єдиний вихід для економіки України, - Медведчук (відео)

Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявляє, що економіку України врятує тільки вступ до Митного союзу (МС). Про це він заявив в ефірі на 5 каналі.

«Я послідовний і принциповий прихильник МС і вважаю, що єдиним виходом для економіки України сьогодні є вступ до цієї організації. Тому що МС визначає в сьогоднішніх економічних умовах світової кризи можливості розвитку нашої економіки, високотехнологічних галузей, таких як авіабудування, суднобудування, ракети, космос, ВПК і багато іншого, продукція яких потрібна тільки в країнах МС і не потрібна в Євросоюзі. Я хочу, щоб заробітні плати і пенсії в Україні були значно вищими. За рахунок Євросоюзу, зони вільної торгівлі це не відбудеться», - сказав Медведчук.

Він також повідомив, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Криму обговорював питання налагодження співробітництва України і Росії. «Зокрема, питання приєднання України до МС. Говорили про те, як було б добре, якби відносини України і Росії змінилися на краще, і я вірю в те, що так і станеться, причому найближчим часом. Є шляхи економічного співробітництва, економічної інтеграції, той же МС, ті ж питання, пов'язані з газовою сферою, з ціною на газ, про яку так люблять говорити на всіх каналах, тому що це притягальний акцент для того, щоб дати характеристику відносин України і Росії», - зазначив Медведчук.