ua en ru

На митників "Солотвино" завели справу через вивезені в Румунію 400 тис. доларів

На митників "Солотвино" завели справу через вивезені в Румунію 400 тис. доларів Фото: затриманий у Румунії "Maserati" з готівкою

Кримінальне провадження розпочато за фактом зловживання владою або службовим становищем

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб міжнародного пункту "Солотвино" Закарпатської митниці Державної фіскальної служби, які дозволили вивезти з території України в Румунію незадекларованими 400 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області у Facebook.

Зазначено, що, за інформуванням Держприкодонслужби та на виконання доручення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем службових осіб МП "Солотвино" Закарпатської митниці ДФС (ч. 2 ст. 364 КК).

"Попередньо встановлено, що митники МП "Солотвино", зловживаючи своїм службовим становищем, не здійснили належним чином митне оформлення автомобілю "Maserati", який рухався із України в Румунію у напрямку "виїзд". Унаслідок таких незаконних дій працівників митниці на територію Румунії без належного митного декларування було провезено близько 400 тис. доларів США готівкою", - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб МП "Солотвино" Закарпастької митниці ДФС, які до...

Опубліковано Прокуратура Закарпатської області 2 травня 2017 р.

Зокрема, як уточнили у відомстві, вже румунські поліцейські виявили заховані під запасним колесом 400 тисяч американських доларів.

"Унаслідок таких протиправних дій митників охоронюваним законом державним інтересам спричинено тяжкі наслідки. Наразі тривають першочергові слідчі дії", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомляв, що син колишнього керівника Тячівської райдержадміністрації намагався незаконно вивезти за кордон 400 тисяч доларів готівкою.