ua en ru

Прикордонники Румунії виявили у сина екс-глави Тячівської РДА 400 тис. доларів

Прикордонники Румунії виявили у сина екс-глави Тячівської РДА 400 тис. доларів Фото: КПП "Солотвино"

Вилучені кошти, найімовірніше, будуть конфісковані в держбюджет Румунії

На Закарпатті син колишнього керівника Тячівської райдержадміністрації намагався незаконно вивезти за кордон 400 тисяч доларів готівкою. Його затримали румунські прикордонники, повідомляє прес-служба керівника Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

Зазначено, що 1 травня близько 19:00 прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, жителів Тячівського району: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину - 23-річну Олену Йовдій. Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску "Солотвино - Сігет Мармацієй".

"За кермом Maserati перебувала Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч американських доларів, захованих під запасним колесом. Всупереч митним правилам, гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в’їзді в Румунію", - йдеться в повідомленні.

За даними Москаля, Михайло Йовдій - це син Василя Йовдія, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації.

"До речі, сам автомобіль Maserati був куплений у той час, коли В. Йовдій керував Тячівським районом. Видно, після конфіскації валюти Янковича, його колишні посіпаки на Закарпатті намагаються спішно вивезти готівку за кордон, однак прорахувалися. Румунська правоохоронна система - це не українські митники, котрі спокійно дозволяють вивозити за кордон величезні гроші, тому незадекларовані 400 тисяч доларів, швидше за все, будуть конфісковані в держбюджет Румунії", - констатував глава Закарпатської ОДА.

Він також повідомив, що доручив прокуратурі й СБУ провести ретельну перевірку цього факту й притягнути до відповідальності митників пункту пропуску "Солотвино", котрі "не помітили" під запасним колесом Maserati 400 тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті біля кордону з Румунією українські прикордонники затримали 14 контрабандистів у гідрокостюмах.