ua en ru

Митники запобігли незаконному ввезенню 357 колекційних срібних монет

Митники запобігли незаконному ввезенню 357 колекційних срібних монет Ілюстративне фото (facebook.com)

Митники вилучили 357 монет і медалей 999 проби

Співробітниками митного поста "Бориспіль-аеропорт" Київської митниці зафіксовано чергову спробу незаконного переміщення через митний кордон України колекції срібних монет і медалей загальною вартістю понад 165 тис. гривень. Про це повідомляє у Facebook Державна фіскальна служба України (ДФС).

Зокрема, згідно з повідомленням, монети і медалі намагалася ввезти українка, яка поверталася на батьківщину через аеропорт "Бориспіль" з Нью-Йорка транзитом через Туреччину.

Для проходження митного контролю громадянка самостійно обрала спрощену систему "зелений коридор", чим автоматично засвідчила, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України

На момент проходження митного контролю оформленої митної декларації громадянка не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним предметів до інспекторів митниці не зверталася

Колекція монет і медалей, що перебували в ручної поклажі (дамській сумці і валізі) у пакетах з тканини й переміщувалися без ознак приховування, були виявлені під час проведення митного контролю багажу пасажирки із застосуванням технічних засобів контролю за допомогою рентген-апарату.

Митники упередили незаконне ввезення 357 сучасних колекційних срібних монет та медалей 999 проби Працівниками митного...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 23 травня 2018 р.

Також повідомляється, що серед знайдених монет - монета номіналом 1 гривня "...За нас і душі праведних, і сила архістратига Михаїла" Нацбанку України, монети номіналом два долари, із зображенням королеви на аверсі і написом "Elizabeth II D. G. Regina 2 Dollars", з зображенням на реверсі волков і написом "CANADA 2016 9999 MB Fine Silver ¾ OZ Argent Pur", монети номіналом один долар із зображенням королеви на аверсі і написом "British Virgin Islands Queen Elizabeth II 2017", з зображенням на реверсі коні і чоловіки і написом "Ag.999. 1 ounce ONE DOLLAR", монети номіналом сто шилінгів, з зображенням слонів і написом на аверсі "African Wildlife Elephant 1 oz Ag 999", і з зображенням герба, "SOMALI REPUBLIC 2015 100 shillings" на реверсі медалі з написом на одному боці "Get Your Kicks Route 66 One Troy ounce. 999 Fine Silver", і на іншій стороні "Route 66", а також срібні злитки із зображенням на одній стороні чоловіка і написом". 999 FINE SILVER 1 oz.TROY FREEDOM", на іншій стороні з зображенням птаха і написом ".999 Fine Silver 1 ounce" та ін.

Складено протокол про порушення митних правил. Монети та медалі вилучені до винесення судом рішення у справі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в пункті пропуску "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Київської митниці ГФС при проведенні вибіркового митного контролю виявлено 5 кг кокаїну, який прибув з Південної Америки.