ua en ru

У Талліні 9-11 червня пройдуть міжнародні навчання по обороні портів

У Талліні 9-11 червня пройдуть міжнародні навчання по обороні портів Фото: навчання в Естонії (STENA.ee)

Силові відомства з різних країн відпрацюють взаємодію в обороні портів

В Таллінні (Естонія) з 9 по 11 червня 2017 року пройдуть міжнародні навчання по обороні портів Hunt 2017. Про це повідомляє ERR.

"З п'ятниці по неділю на узбережжі Таллінна пройдуть міжнародні навчання Пыхьяского округу Кайтселийта Hunt 2017, на яких силові відомства і добровольчі воєнізовані структури з різних країн відпрацюють взаємодію в обороні портів", - йдеться в повідомленні.

Вчення Hunt 2017, в ході яких учасники відпрацюють посилену охорону об'єктів Сил оборони і Кайтселийта, морський моніторинг, будуть проходити на Талліннської військово-морській базі, острові Найссаар і півострові Пакрі. Також передбачається проведення операцій по охороні військових кораблів НАТО на південному узбережжі Фінської затоки.

Як наголошується, в навчаннях візьмуть участь, зокрема, ВВС Естонії, Національна гвардія штату Меріленд (США), кораблі військ місцевої оборони Данії, члени організації місцевої оборони Литви KASP, організація місцевої оборони Латвії Zemerssadze і добровольці-резервісти з Фінляндії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США і країни Європи проведуть спільні масштабні військові навчання.