ua en ru

Таліби зайняли один з адміністративних центрів на заході Афганістану

Таліби зайняли один з адміністративних центрів на заході Афганістану Фото: бойовики "Талібану" (Paula Bronstein/Getty Images)

"Талібан" захопив один з районів провінції Фарах на кордоні з Іраном

В Афганістані бойовики терористичної організації "Талібан" зайняли адміністративний центр району Анар-Дара в західній провінції Фарах, яка межує з Іраном, передає Reuters.

За словами представника губернатора провінції Фарах, велике угруповання "Талібану" зайняло центр району Анар-Дара увечері 11 березня після багатогодинних боїв. У той же час, за даними талібів, в результаті зіткнень загинули 15 поліцейських, при цьому бойовики захопили кілька військових транспортних засобів разом з великою кількістю боєприпасів.

Зазначимо, таліби зайняли Анар-Дара через кілька днів після того, як місцева влада оголосила про те, що бойовики нанесли великих втрат афганському спецназу в інших районах провінції. Протистояння тут посилилося після повітряних ударів США в сусідній провінції Гільменд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Афганістані бойовики напали на прикордонну заставу, в результаті боїв загинули 15 військових. За інформацією місцевої влади, більше 30 бойовиків було вбито після того, як урядові підрозділи попросили про повітряну підтримку.