ua en ru

Таліби атакували військову базу в Афганістані, загинули 140 людей

Таліби атакували військову базу в Афганістані, загинули 140 людей Фото: таліби

Таліби у формі афганської армії атакували військових після п'ятничної молитви

Терористи ісламістського руху "Талібан" атакували військову базу в місті Мазарі-Шаріф в Афганістані 21 квітня 2017 року, в результаті чого загинули щонайменше 140 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Чиновники міста, в якому стався напад, на правах анонімності розповіли, що було вбито не менше 140 військовослужбовців, а багато інших отримали поранення. Інші офіційні особи заявили, що втрати, ймовірно, будуть ще більшими. Уряд поки не опублікував офіційні цифри втрат.

За словами офіційних осіб, 10 бойовиків "Талібану", одягнені у військову форму афганської армії, увірвалися на територію бази і відкрили вогонь по солдатах, які обідалита залишали мечеті після п'ятничної молитви. Нападники використовували гранати і гвинтівки.

Прес-секретар талібів Забихулла Муджахід заявив у суботу, що напад був відплатою за нещодавнє вбивство кількох високопоставлених лідерів талібів у північному Афганістані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство закордонних справ Афганістану звернувся до Росії з проханням підтримати постачання і навчання афганської армії і поліції.