ua en ru

Такий футбол, як з "Дніпром", мені не подобається, - Мірча Луческу

Такий футбол, як з "Дніпром", мені не подобається, - Мірча Луческу
Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що гра з "Дніпром" була надто грубою, що заважало його підопічним показувати свій футбол. Про це повідомляє ппресс-служба "гірників".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що гра з "Дніпром" була надто грубою, що заважало його підопічним показувати свій футбол. Про це повідомляє ппресс-служба "гірників".

"Дуже інтенсивний поєдинок. Сьогодні було багато боротьби на полі. Такий тип гри мені не подобається. Може бути, видовищність полягала саме в боротьбі між двома командами... Але аж надто багато фолів і зупинок. Один з епізодів був дуже агресивним: Степаненко зараз перебуває в лікарні. На подив, в цьому моменті суддя взагалі вирішив покарати і призначити штрафний у наш бік. А після того як побачив кров у Степаненко, чомусь змінив своє рішення і дав спірний м'яч. Може, знову доведеться, як з тим же Степаненко, дивитися телевізійну картинку? Але, думаю, тут "Шахтар" задіяний, так що не вірю, що це станеться. В той футбол, який я хотів бачити на протязі всього матчу ми грали тільки останні 15 хвилин. Створили достатньо гольових моментів. І у суперника теж були можливості після наших помилок, особливо двох - Івана Ордеця. Напевно, занадто тяжів сьогоднішній поєдинок. І йому потрібен час, щоб зрозуміти наш тип гри, відповідати цьому. В цілому він діяв добре. Але дві допущені помилки, коли віддав супернику м'яч, могли бути гольовими моментами суперника", - сказав Луческу.

"В цілому ж "Дніпро" базував свою гру на стандартах, багато доставляв м'яч у штрафний майданчик. Ми ж намагалися, не відходячи від своєї гри, більше комбінувати і діяти внизу. Може, результат і відповідає тому, що було на полі. Але, думаю, ми все ж показали більшу ігрову перевагу, як і в матчах, де втратили очки: з "Зорею", донецьким "Металургом" і "Динамо". На жаль, там ми не взяли очки, які, напевно, заслуговували. В цілому чемпіонат триває. Ще нічого не ясно. Сьогодні була яскрава демонстрація того, що ми граємо не на домашній арені. Глядачі з великим рахунком вболівали за "Дніпро". Це означає, що ми практично всі ігри в чемпіонаті проводимо на виїзді. Я пишаюся тим, що ми настільки сильні, раз публіка намагається підтримати суперника, щоб він нас переграв. У Лізі чемпіонів зовсім інша увагу до нас з боку вболівальників. І хороша підтримка", - додав тренер "Шахтаря".

Нагадаємо, після нічиєї з "Дніпром" "Шахтар" залишився на третій позиції у турнірній таблиці з 22 очками.