ua en ru

Таке враження, що бразильці розвели "Дніпро", - Дмитро Селюк

Таке враження, що бразильці розвели "Дніпро", - Дмитро Селюк

Успішний футбольний агент Дмитро Селюк вважає, що у "втечі" бразильця Ежидио з "Дніпра" винна ФФУ. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Футбол".

"Я хочу сказати, що винна, в першу чергу, Федерація футболу України. Замість того, щоб ФФУ проводила роз'яснення, все закінчується нічим. Більш того, федерація завжди стає на захист клубів, замість того, щоб пояснювати їм закони ФІФА. Сьогодні будь-який футболіст, через 60 днів, якщо він не отримав заробітну плату, пише лист в клуб і дає кілька днів на сплату боргів. Якщо команда розрахувалася, цим все закінчується. Якщо клуб на його лист не реагує, то він має право розірвати контракт в односторонньому порядку. У цій ситуації, я вважаю, винен генеральний директор або людина в клубі, який повинен стежити за листами від адвокатів щодо невиплати. В даній ситуації, я вважаю, футболіста і клубу потрібно домовитися полюбовно. ФІФА, в принципі, може присудити виплатити повністю контракт цього футболіста", - розповів Селюк.

"У цьому випадку, таке враження, що бразильська група просто розвела клуб. Коли футболіст підписує контракт, потрібно оформити дуже багато документів і тут, як правило, футболісти йдуть на те, що може бути певна затримка. Якщо юрист і футболіст надсилали листи в "Дніпро" про те, що їм необхідно виплатити борг, то у дніпропетровської команди немає варіантів виграти", - додав агент.

Нагадаємо, після двох місяців у складі "Дніпра" бразилець Ежидио розірвав контракт з клубом і перейшов в бразильський "Палмейрас". "Дніпро" заплатив за трансфер 2,5 млн євро.