ua en ru

В ТАКО заперечують причетність до масової бійки в Житомирській обл., в якій загинула людина

"ТАКО" ("Технологічна Аграрна Компанія Об'єднана") не має відношення до конфліктної ситуації, яка виникла 7 березня 2015 р. у с. Паволоч (Житомирська обл.), зокрема до бійки між представниками банку ПУМБ та охоронцями агрофірми ТОВ "Деас Трейд", в результаті якої загинула одна людина. Про це йде мова у повідомленні пресс-служби компанії.

"Власником зерна, яке представники банку ПУМБ намагалися без належних документів і законних підстав вивести зі складів була агрофірма - ТОВ "Деас Трейд", а не "ТАКО", - наголошується в документі.

В компанії "ТАКО" виразили співчуття сім‘ї загиблого, який працював в охоронній фірмі банку ПУМБ і сподівання, що дії представників цієї охоронної фірми отримають правову оцінку, адже застосування деякими з них зброї привело до летальних наслідків: одна людина загинула.

"Трагедії не сталося, якби управління СБУ в Житомирській області та обласне управління МВС України відреагували на виклики охорони агрофірми та вжили відповідних заходів для попередження правопорушення", - підкреслили в "ТАКО".

В компанії також сподіваються на швидке та професійне розслідування даного інциденту з боку УМВС в Житомирській області.

В "ТАКО" наголосили про фактичну відсутність конфлікту з банком ПУМБ. "Існує лише небажання банку йти на компроміс із позичальником у питанні виплати кредитної заборгованості", - відзначили в компанії.

"Більшість компаній аграрного сектора в цьому сезоні зазнає труднощів із виплатами за отриманими раніше кредитами. В той же час жоден банк або інвестор не ставить під сумнів конкурентоспроможність та надійність агробізнесу в Україні. Саме тому "ТАКО" має намір продовжувати обробку своїх земель і намагатиметься розрахуватися за отриманими кредитами". - підкреслюється в повідомленні.

"Дії банку ПУМБ в ситуації, що склалася, ми вважаємо класичним рейдерством - коли під будь-яку формально-юридичну підставу підводяться силові акції з захоплення власності. Подібні дії лише підривають довіру українського бізнесу до банківської системи. Ми переконані, що всі господарські спори необхідно вирішувати в судах, а не на полі зі зброєю", - упевнений адвокат-представник компанії "ТАКО" Євген Солодко.

Нагадаємо, в результаті зіткнень 7 березня в с. Паволоч Житомирської області загинув охоронець банку ПУМБ, 15 осіб отримали поранення.