ua en ru

Такі події, як відставка В.Семиноженко, не сприяють політичній стабільності, - Є.Кисельов

Такі події, як сьогоднішня відставка віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка, не сприяють політичній стабільності в країні, про яку говорять представники діючої влади. Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив журналіст і телеведучий Євген Кисельов.

"Звістка про звільнення стала громом серед ясного неба", - сказав журналіст.
При цьому він відзначив, що версія про звільнення віце-прем'єра з ініціативи Президента в обхід прем'єр-міністра, про що сьогодні говорили джерела РБК-Україна в парламенті, має право на існування. «По суті, перший віце-прем'єр і віце-прем'єри - це квота глави держави. І їх призначення і звільнення не можуть проходити без узгодження з Президентом, а може - і тільки Президентом. Політичні реалії України нагадують радянські часи, коли призначення заступників міністрів не було прерогативою міністрів, але квотою Політбюро, у випадку з Україною - ЦК КПУ», - відзначив Є.Кисельов.
На його думку, в ситуації з відставкою В.Семиноженка важливо подивитися, що з ним буде далі. «Якщо йому дадуть якийсь втішний приз у вигляді посади або чого-небудь іншого - ми можемо говорити про невдоволення партнерів по коаліції і політичний розмін. Якщо ж ніякого призу колишній віце-прем'єр не отримає, то стане ясно, що причина його звільнення у невдоволенні саме Президента», - сказав Є. Кисельов.