ua en ru

У Таїланді банки закликали утриматися від операцій з криптовалютами

У Таїланді банки закликали утриматися від операцій з криптовалютами Фото: біткоіни (pixabay.com)

Криптовалюти не є законним платіжним засобом у королівстві

Банк Таїланду доручив усім фінансовим установам утриматися від участі в будь-яких транзакціях з криптовалютами. Про це повідомляє Bangkok Post.

Фінансові установи повинні заборонити клієнтам використовувати кредитні карти для торгівлі криптовалютами і не давати поради клієнтам, що інвестують у цифрові монети.

Центральний банк також звернувся до всіх фінансових установ з проханням бути обережнішими в наданні депозитів і кредитних послуг, які будуть використовуватися в криптовалютних транзакціях.

Глава банку неодноразово заявляв, що криптовалюти не є законним платіжним засобом у Таїланді, і немає закону, який визначає, які регулятори відповідають за нагляд за віртуальними валютами, тому ті, хто бере участь в угодах з ними, не можуть бути захищені в разі шахрайства.

Криптоконверсії можуть також використовуватися в незаконних діях, таких як відмивання грошей або підтримка тероризму.

Нещодавні різкі коливання у вартості біткоіна спонукали прем'єр-міністра Прайут Чан-о-ча доручити Міністерству фінансів інформувати людей про ризики інвестування у віртуальні валюти, в той час як центральний банк, Комісія з цінних паперів і бірж, Міністерство фінансів та Управління по боротьбі з відмиванням грошей спільно створили робочу групу, якій доручено розглянути заходи з регулювання цифрових валют

Нагадаємо, 6 лютого курс біткоіна опустився нижче 6 тисяч доларів.