ua en ru

У Таїланді більше 20 людей загинули через сильну спеку

У Таїланді більше 20 людей загинули через сильну спеку Фото: у найближчі дні змін погоди в Таїланді не очікується

За прогнозом синоптиків, трохи прохолодніше в Таїланді стане в першій половині травня

Понад 20 людей загинули Таїланді з-за сорокаградусну спеку. Про це повідомляють у департаменті по контролю за інфекційними захворюваннями, передає New Straits Times Press.

За даними медиків, в період з 1 березня по 17 квітня від теплового удару на території королівства померли 21 людина у віці від 29 до 72 років.

"Необхідно дуже обережно ставиться до захворювань, викликаним виснажливої спекою. Без надання екстреної медичної допомоги, тепловий удар може призвести до смерті", - йдеться в повідомленні.


Квітень завжди був одним з найбільш спекотних місяців в Таїланді, однак у цьому році він здається жителям королівства особливо важким: протягом місяця температура повітря в більшості районів країни, включаючи курортні зони, становить близько 40 градусів тепла за Цельсієм.

В найближчі дні змін погоди в Таїланді не очікується. За прогнозом синоптиків, трохи прохолодніше в Таїланді стане в першій половині травня.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,8 стався увечері 16 квітня в районі міста Педерналес в провінції Манабі на північно-заході Еквадору, його осередок залягав на глибині 20 км. В внаслідок стихії загинули більш 500 чоловік.