ua en ru

У Таджикистані ліквідували 13 прихильників екс-голови Міноборони

У Таджикистані ліквідували 13 прихильників екс-голови Міноборони Фото: екс-заступник глави Міноборони Таджикистану Абдухалим Назарзоды

Міліція в Таджикистані ліквідувала 13 бойовиків

У Таджикистані ліквідували 13 осіб, які були прихильниками колишнього заступника глави Міністерства оборони республіки Абдухалима Назарзоды. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС Таджикистану.

"У результаті за цей час 32 членів злочинного угруповання Назарзоды А. Н. затримані, 13 з них ліквідовані, понад 500 одиниць зброї і боєприпасів було вилучено у даній угруповання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сам Назарзода зник зі своїми спільниками 7-8 чоловік далеко від міста Душанбе в Рамитском ущелині. Територія місцевості повністю оточена, операція по затриманню і нейтралізації бойовиків триває.

Брат екс-заступник глави Міноборони Таджикистану відокремився від групи і добровільно здався в МВС.

У МВС повідомили, що в результаті перестрілок загинули 9 співробітників органів внутрішніх справ і 6 співробітників отримали легкі поранення.

Нагадаємо, вчора в Таджикистані відбулися кілька перестрілок, організатором яких у МВС назвали Назарзода. Президент країни Емомалі Рахмон звільнив генерала з формулюванням "за вчинення злочину". У МВС уточнили, що він нібито "брав активну участь і особисто сам керував з початку до кінця терористичним актом".

Генерал Назарзода є членом Партії ісламського відродження Таджикистану (ПІВТ). 31 серпня влади заборонили ПІВТ, пославшись на відсутність первинних осередків у більшості міст і районів Таджикистану. Партія входила в Об'єднану таджицьку опозицію.